NieuwsFoto'sBiografieLinksContact
Biografie
Biografie

Perspicacity bestaat uit Sjaak Lammers - piano, Matthijs van der Feen- drums en Christian Ibarra - double bass. 

Zij spelen onder andere werk van het Zweedse jazz trio E.S.T. aangevuld met eigen composities in die stijl. Ze spelen in onregelmatige maatsoorten, maken ingewikkelde melodieën, maar ook een eigen invulling van jazz-standards gaan zij niet uit de weg. Aangevuld met de visual arts van Bernard Vercouteren is dit een scherpzinnige mix van muziek en beelden. 

E.S.T., genoemd naar de oprichter Esbjörn Svensson werd opgericht in 1993 en bestond tot 2008, toen Svensson bij het duiken om het leven kwam. Kenmerkend voor de muziek van E.S.T – dat vele malen in de prijzen viel – is de vermenging van elementen uit de klassieke, rock- en popmuziek. 

 --------------------------------------------------------------------------------

Biografie

Sjaak Lammers
Pianist, organist, componist, arrangeur

Sjaak Lammers (1972) begon op 8 jarige leeftijd met gitaar en heeft daarna van 10 jaar tot 13 jaar orgelles gevolgd. Kort daarop begon hij in het bruiloften circuit in bands te spelen als toetsenist en later in popbands. Hij heeft zich daar verder ontwikkeld met zelfstudie. Op 20-jarige leeftijd is zijn interesse in jazz muziek pas gekomen en is op 24 jarige leeftijd bij Jeroen van Helsdingen (Amsterdam) op jazz pianoles gegaan. Pas op 27 jarige leeftijd is hij begonnen met conservatorium en is daar steeds meer de akoestische piano gaan waarderen. Zijn docenten waren onder andere Willem Kühne, Jeroen van Vliet, Rob van Bavel, Frans van der Tak (klassiek piano).

Sjaak geeft piano les, bandles en theorieles aan de Zeeuwse muziekschool en heeft ervaring als: pianist begeleider in onder andere het Zeeland Nazomer Festival en het International Jazz Festival in Middelburg, componist, arrangeur en organist van The New Orpheans bigband, pianist van the Royal Dutch Disco Philharmonic, begeleider van Marjon van Iwaarden. Andere artiesten waar Sjaak o.a. ervaring mee heeft zijn: Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet, Paskal Jakobsen, Rik Mol, Jasper van Damme, Arie Kuit, Lee Towers, The Trammps, Big Black and Beatiful, Piet Noorddijk, Arie Kuit, Randy Hoekwater, Spencer Kroes, Franklin Schieman, Guido Nijs, Robin van Beek, Shyla Zoet, Greetje Kauffeld, Edwin Rutte, Frank Douglas, Mark van der Schoot, Thijs Lodewijks, Ronald Seerden, Alvin Manuhuwa, Matthijs van der Feen, Paul van der Feen, Clemens van der Feen, Thomas Andersson, Billy Haynes band, Christian Ibarra, Kees den Hoed, Salle de Jonge, Fanny Patti, Han Dasselaar, Leo van de Ketterij, Julia van de Ketterij, Lisa van de Ketterij, Claudia Wagenmakers, Michaël Coomans, Ben Boogaard, Franklin Brown, Michiel van Zundert. In 2008 heeft hij de solistenprijs gekregen op het nationale bigband concours.

Matthijs van der Feen
Drummer, percussionist

Christian Ibarra
Bassplayer, double bass, electric bass